Misforståelsen - og andre fortællinger fra Mellemøsten

Lars Møller-Rasmussen var i en årrække Mellemøsten-korrespondent for dagbladet Information og umiddelbart efter i en længere årrække for Danmarks Radio.Hans fortællinger er skrevet på grundlag af rejser og opho… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
229,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 2-4 hverdage

Beskrivelse

Lars Møller-Rasmussen var i en årrække Mellemøsten-korrespondent for dagbladet Information og umiddelbart efter i en længere årrække for Danmarks Radio.
Hans fortællinger er skrevet på grundlag af rejser og ophold i en række mellemøstlige lande: Egypten, Jordan, Syrien m.fl. Fortællingerne er opdigtede, men rammerne er autentiske og realistiske, og i vid udstrækning er Lars Møller-Rasmussens fortællinger at betragte som et realistisk korrektiv til den dominerende vest-ideologiske fremstilling af forholdene.

Flere af Møller-Rasmussens fortællinger er absolut kontroversielle, bl.a. fortællingen
I overhalingsbanen, som er et brev fra en ung kvinde, Rima, som befinder sig et sted nær Raqqa, et brev hvor hun fortæller om sit liv til veninden Line, der er blevet hjemme i Brabrand. Hun er gift for tredje gang, hendes første to mænd er faldet i kamp – den sidste i en selvmordsaktion – alligevel er hun meget mere tilfreds og forløst i dag, også seksuelt!

Lars Møller-Rasmussens fortællinger er skrevet på baggrund af årelange ophold i Mellemøsten, bl.a. i Cairo. Fortællingerne er utrolige, netop fordi de tematiserer modsætningsforholdet mellem en naiv, vestlig opfattelse af verden og en realisme, som præger livet – også i de mellemøstlige kulturer. Det handler for Lars Møller-Rasmussen netop om  ---misforståelser.

Produktdetaljer

Reference:b-9788770705271
Forfatter:Lars Møller-Rasmussen
Sprog:dan

Andre har også set