Den inderste fare

I sommeren 1940, i et Danmark der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen:Erik Scavenius. Flere gange afv… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
100 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

I sommeren 1940, i et Danmark der magtesløst er blevet besat af Nazityskland, vender kongen og statsministeren sig mod den mand de tror kan føre landet mest sikkert gennem krigen:
Erik Scavenius. Flere gange afviser han at lede samarbejdsregeringen. Men indvilliger til sidst og forærer Danmark til tyskerne. Få statsledere har haft så klar og så vanskelig en opgave som ham.
Få har bragt deres land så uskadt igennem en verdenskrig. Få har været så forhadt.
 
Den inderste fare er et politisk-personligt portræt af Erik Scavenius, den frafaldne adelssøn, den hidsige regeringsleder og kvindeglade mand.
 
Hvad gør man, når man står forsvarsløs foran en fjende? Hvor dybt må man bøje sig for en totalitær magt? Hvor går grænsen mellem underkastelse og integritet? Spørgsmålene forfølger ham, ikke kun i forhold til tyskerne, men også i hans ægteskab, hvor hans ja til at lede landet vækker gamle konflikter til live på ny.
 
Det hele bliver sat på spidsen, da han forelsker sig i en 27 år yngre kvinde. Men først da Hitler sender en ny rigsbefuldmægtiget, topnazisten Werner Best, der skal terrorisere Danmark til at opgive sin sidste selvstændighed, konfronteres Scavenius med sig selv.
De to mænd holder de danske jøders skæbne i deres hænder. Men deres møde ender med at blive livsafgørende - også for dem selv.

Produktdetaljer

Reference:b-9788740016284
Forfatter:Birgithe Kosovic
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET