Dagens lys

Dagens lys er forlægget til filmen Topkapi, og den fik The Edgar Award for at være den bedste roman i 1964    Da Arthur Abdel Simpson ser Harper i Athens Lufthavn for første gang, kan han med det sa… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
124,94 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 2-4 hverdage

Beskrivelse

Dagens lys er forlægget til filmen Topkapi, og den fik The Edgar Award for at være den bedste roman i 1964   

Da Arthur Abdel Simpson ser Harper i Athens Lufthavn for første gang, kan han med det samme se, at her er en turist ude af sit element. Han er ikke vant til bylivet og savner sin chauffør. Et perfekt mål for Arthurs entreprenante virksomhed. Harper viser sig dog at være mere edderkop end flue. Da han griber Arthur i at lede efter rejsechecks i sin pung, bliver Arthur afpresset til at køre en mistænkelig bil over den tyrkiske grænse. Da han bliver fanget igen – denne gang af politiet – står han over for to valgmuligheder: Han kan enten samarbejde med tyrkerne og spionere på sine kolleger eller ende i et af Tyrkiets berygtede fængsler. Myndighederne har mistanke om, at et coup er undervejs. Men Harper og hans juveltyve har noget meget mindre skadeligt, men også mere dristigt i støbeskeen.

”Mange senere spionforfattere såsom Graham Greene, Robert Harris og vores egen Leif Davidsen har tydeligvis fundet stor inspiration hos Eric Ambler.”  
– Kultur-cafeen  

Om forfatteren: Eric Clifford Ambler (1909-1998) begyndte sin forfatterkarriere i begyndelsen af ​​1930'erne, og etablerede hurtigt et ry som en thriller-forfatter af ekstraordinær dybde og originalitet. Han er ofte krediteret som opfinderen af ​​den moderne politiske thriller.   
Ambler begyndte sit arbejdsliv på et ingeniørfirma, og senere som tekstforfatter på et reklamebureau, mens han skrev i sin fritid. Hans første roman blev udgivet i 1936 og da hans ry som romanforfatter voksede begyndte han at skrive på fuld tid. Under krigen blev han udstationeret til Hærens Film Enhed, hvor han – blandt andet - skrev Vejen frem sammen med Peter Ustinov.    
Han flyttede til Hollywood i 1957 og skrev manuskript til nogle mindeværdige film, herunder  A Night to Remember (Titanic) og The Cruel Sea (Havet sletter alle spor), som han blev Oscar-nomineret for.  I en karriere der spænder over 60 år skrev, skrev Eric Ambler nitten romaner og blev tildelt Crime Writers' Association Gold Dagger Award for Passage of Arms (Farlige våben).          

Produktdetaljer

Reference:b-9788771287882
Forfatter:Eric Ambler
Sprog:dan

Andre har også set