Vidensmønstre

Vidensmønstre er en elevhenvendt grundbog til AT. Bogen giver et nødvendigt og overskueligt begrebsapparat, der sætter eleverne i stand til selvstændig, tværfaglig refleksion over den viden, der opnås i arbejde… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
318,75 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Vidensmønstre er en elevhenvendt grundbog til AT. Bogen giver et nødvendigt og overskueligt begrebsapparat, der sætter eleverne i stand til selvstændig, tværfaglig refleksion over den viden, der opnås i arbejdet med de konkrete sager, der behandles i AT-forløbene.

Bogen indledes af fem korte kapitler. De to første præsenterer bogen og giver en første, bred indkredsning af, hvad viden, fag og videnskab er. De tre næste beskriver videnskabens fællestræk: Normer, begrundelsesformer og teorier. Disse kapitler behandler nogle af videnskabens og videnskabsteoriens mest elementære byggesten.

I bogens hoveddel præsenteres det tværfaglige begrebsapparat. Det udgøres grundlæggende af følgende modsætningspar: Teoretisk – praktisk, diakron – synkron, empirisk – formel, kvantitativ – kvalitativ, eksperimentel – observationel, kausal – intentionel, idiografisk – nomotetisk og faktuel – normativ.

Vidensmønstre er rigt illustreret og pædagogisk gennemtænkt med henblik på at fremme den tværfaglige refleksion. Præsentationen af de tværfaglige begreber er ledsaget af små opgaver og rigelige eksempler, hvilket gør det muligt for eleven at tilegne sig en del af stoffet og repetere på egen hånd.

Bogen henvender sig til elever på alle årgange.

Produktdetaljer

Reference:b-9788761637482
Forfatter:Torben Benoni, Thomas Svane Christensen, Anders Ølsgaard Larsen, Mads Rangvid
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET