Professionel kapital

I denne skelsættende bog gør to af verdens førende uddannelsesforskere op med myter, fejlslagne reformer og hurtige snuptagsløsninger i uddannelsessystemer verden over. I stedet for at tilbyde nye hurtige løsni… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
435 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

I denne skelsættende bog gør to af verdens førende uddannelsesforskere op med myter, fejlslagne reformer og hurtige snuptagsløsninger i uddannelsessystemer verden over. I stedet for at tilbyde nye hurtige løsninger argumenterer Andy Hargreaves og Michael Fullan for, at man skal udvikle, værdsætte og udfordre det, man allerede har: lærerne. En langsigtet investering i dette aktiv giver nemlig langt større afkast – i form af dygtigere lærere, en professionel læringskultur og i sidste ende endnu dygtigere elever.

Til at gøre det har forfatterne udviklet begrebet professionel kapital, der består af trekapitalformer:

Menneskelig kapital, dvs. den enkeltes talent, engagement, viden og færdigheder

Social kapital, dvs. mængden og kvaliteten af interaktioner og sociale relationer i gruppen

Beslutningskapital, dvs. erfaring, dømmekraft og håndtering af kompleksitet

God undervisning forudsætter med andre ord individuelt kompetente lærere, engagerede lærere, der samarbejder, og lærere, der udøver dømmekraft i den konkrete undervisningssituation, det vil sige, som handler på grundlag af evidens og erfaring. Et af midlerne til det er professionelle læringsfællesskaber, der kan være den ramme, inden for hvilken den professionelle kapital kan investeres, vokse og give afkast. Som afslutning gives der handlingsanvisninger til at fremme professionel kapital til henholdsvis lærere, skoleledelse og forvaltning samt stater og interesseorganisationer.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771602937
Forfatter:Andy Hargreaves og Michael Fullan
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET