Straffuldbyrdelseslovens bestemmelser om indgreb over for indsatte

"Fuldbyrdelse af straf er vel det ultimative udtryk for statsmagten. (...) Derfor er der lige netop på det område i særlig høj grad grund til at sikre, at staten bruger sine magtmidler på en forsvarlig måde."- … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
500 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

"Fuldbyrdelse af straf er vel det ultimative udtryk for statsmagten. (...) Derfor er der lige netop på det område i særlig høj grad grund til at sikre, at staten bruger sine magtmidler på en forsvarlig måde."- William Rentzmann, direktør for Kriminalforsorgen

Straffuldbyrdelsesloven blev vedtaget af Folketinget i 2000. Dermed eksisterede der for første gang en samlet lovregulering af de indsattes forhold i fængslerne. Indtil da var området næsten udelukkende reguleret af administrative regler uden Folketingets formelle involvering. I bogen behandles dette relativt nye lovgivningsområde.
I forbindelse med forberedelsen af straffuldbyrdelsesloven blev der opstillet en række pejlemærker for, hvordan den nye lovregulering af de indsattes rettigheder og pligter burde udformes. I bogen undersøges det, hvorvidt disse krav til det nye lovområde kan anses for opfyldt i relation til reguleringen af de mest alvorlige indgreb, som fængslet kan foretage over for de indsatte.

I bogens indledende kapitler redegøres for tilblivelsen af straffuldbyrdelsesloven, og der foretages en afdækning af de overordnede principper og hensyn, som er styrende for fuldbyrdelsen af fængselsstraf. De enkelte lovbestemmelser om indgreb over for de indsatte er genstand for indgående analyser i de efterfølgende kapitler. Sidst i bogen diskuteres, hvorvidt de pejlemærker, der blev opstillet som forudsætninger for udformningen af straffuldbyrdelsesloven, kan anses for indfriet.

Jakob Schiøler er cand.jur., ph.d., og arbejder som kontorchef i Direktoratet for Kriminalforsorgen. Han er tillige ekstern lektor ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet, hvor han underviser i faget Straffuldbyrdelsesret. Bogen er forfatterens ph.d.-afhandling.


Indholdsoversigt
Forord
Kapitel 1. Indledning
Kapitel 2. Udviklingen frem mod en straffuldbyrdelseslov
Kapitel 3. Principper og formålsangivelser i de indledende bestemmelser i straffuldbyrdelsesloven
Kapitel 4. Generelt om bestemmelserne om indgreb over for indsatte
Kapitel 5. Undersøgelse
Kapitel 6. Magtanvendelse
Kapitel 7. Udelukkelse fra fællesskab
Kapitel 8. Anvendelse af håndjern
Kapitel 9. Sikringscelleanbringelse
Kapitel 10. Afslutning
Litteraturliste mv.
Afgørelser og udtalelser mv.
Stikordsregister

Produktdetaljer

Reference:b-9788757427738
Forfatter:Jakob Schiøler
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET