Indsamlingsloven med kommentarer

Der indsamles hvert år mere end 300 mio. kr. fordelt på mere end 500 indsamlinger. En succesfuld indsamling afhænger i høj grad af tillid og god omtale. Selv mindre ulovligheder kan give dårlig presseomtale og … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
325 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Der indsamles hvert år mere end 300 mio. kr. fordelt på mere end 500 indsamlinger. En succesfuld indsamling afhænger i høj grad af tillid og god omtale. Selv mindre ulovligheder kan give dårlig presseomtale og skade tilliden til indsamleren og derfor har både indsamlere og donorer stor interesse i, at de til enhver tid gældende regler for indsamlinger følges. Reglerne for og kravene til disse indsamlinger blev ændret væsentligt med indsamlingsloven fra 2014. Såvel de nye som de tidligere regler har kun i meget begrænset omfang været behandlet i den juridiske litteratur. 

Indsamlingsloven med kommentarer er den juridiske håndbog for organisationer og rådgivere mv., når der skal tilrettelægges og gennemføres offentlige indsamlinger. Indsamlingsloven, dens anvendelsesområde samt kravene til de omfattede indsamlinger gennemgås udførligt. Derudover beskrives Indsamlingsnævnets rolle og grænserne for dets kompetencer i forbindelse med dets tilsyn af de mange indsamlinger, som hvert år gennemføres. Bogen indeholder samtidig en gengivelse af de særlige regler for almenvelgørende og almennyttige organisationer på indsamlingsområdet såvel som på skatteområdet. 

Indholdsoversigt
Forord 
Forkortelser 
Indsamlingsloven 
Introduktion 
Kapitel 1. Lovens anvendelsesområde 
Kapitel 2. Anmeldelsespligt m.v. 
Kapitel 3. Hus- og gadeindsamling samt kædebreve 
Kapitel 4. God indsamlingsskik 
Kapitel 5. Indsamlingsnævnet 
Kapitel 6. Betaling og bemyndigelse  
Kapitel 7. Straf og ikrafttræden m.v. 
Bilag 
Afgørelsesregister 
Stikordsregister

Produktdetaljer

Reference:b-9788757434385
Forfatter:Poul Erik Lytken og William Sejr-Sørensen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET