Kompendium i skilsmisseret

Kompendium i Skilsmisseret er udarbejdet med det formål at give studerende et overblik og grundlæggende viden om skilsmisseretten. Kompendiet indeholder eksempler fra praksis samt oversigtsskemaer, som skal let… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
190 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Kompendium i Skilsmisseret er udarbejdet med det formål at give studerende et overblik og grundlæggende viden om skilsmisseretten. Kompendiet indeholder eksempler fra praksis samt oversigtsskemaer, som skal lette forståelsen for faget. Kompendiet er ajourført med litteratur, lovregler og økonomiske satser indtil april 2017, og er primært baseret på bogen Skilsmisseret – de økonomiske forhold, 3. udgave 2017, af Linda Nielsen og Annette Kronborg. Stoffet er dog selvstændigt systematiseret, og kompendiet kan derfor benyttes af alle studerende, der beskæftiger sig med skilsmisseretten, som et behjælpeligt supplement til eksamenslæsningen.   
Kompendiet er inddelt i 6 dele:
Del 1 indeholder en gennemgang af ægteskabssagen, herunder sagsbehandlingsregler for Statsforvaltningen, skilsmissegrunde og vilkårene for separation og skilsmisse. 
I del 2 gennemgås skiftesagen, som behandler formuedelingen, herunder regler for bodeling og tvister af økonomisk karakter. 
I del 3-6 gennemgås retsområder af betydning for både ægteskabssagen og skiftesagen: 
Del 3 omhandler aftaler mellem ægtefæller. 
I Del 4 gennemgås skilsmisserettens gebyrer og procesudgifter samlet. 
Del 5 omhandler reglerne for Internationale skilsmisser. 
Til slut gennemgår del 6 fremtidsvisioner for skilsmissesager, herunder de retspolitiske forslag til fremtidig lovgivning.    

Produktdetaljer

Reference:b-9788771730081
Forfatter:Tine Elise Kristensen & Cecilie Ellen Niess Sørensen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET