Introduktion til historie

Bogen giver et kortfattet overblik over nogle af historiefagets væsentligste discipliner; kildekritik og periodisering. Derudover beskriver bogen også fagets betydning og det daglige arbejde med faget i unde… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
193,75 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Bogen giver et kortfattet overblik over nogle af historiefagets væsentligste discipliner; kildekritik og periodisering. Derudover beskriver bogen også fagets betydning og det daglige arbejde med faget i undervisningen på ungdomsuddannelserne.

Introduktion til historie styrker elevernes evner til at:

  • formulere historiske problemstillinger og relatere dem til deres egen tid
  • forklare samfundsmæssige forandringer
  • diskutere periodiseringsprincipper
  • indsamle og systematisere informationer om og fra fortiden
  • bearbejde forskelligartet historisk materiale
  • forholde sig metodisk-kritisk dokumenterende til eksempler på brug af fortiden
  • reflektere over mennesket som historieskabt og historieskabende


Bogen henvender sig primært til de første års historieundervisning på ungdomsuddannelserne, men i forbindelse med faget almen studieforberedelse på gymnasiet kan bogen også bruges til at skærpe elevernes opmærksomhed omkring histories fakultære profil som både humanistisk og samfundsfagligt fag. Bogen kan med fordel også bruges allerede i grundskolens overbygning. Anden udgaven er udvidet med et nyt kapitel ’Historie i samspil’, der omhandler historiefagets tværfaglige betydning i gymnasiet. Alle øvrige kapitler er opdaterede – og især er kapitlerne om hhv. kilder og kildekritik og skriftlighed i historiefaget udvidet med nyt materiale.

Produktdetaljer

Reference:b-9788761630681
Forfatter:Henrik Bonne Larsen;Thorkil Smitt
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET