Familieklasser i skolen

Familieklasser i skolen - flerfamiliearbejde i teori og praksis Flerfamiliearbejdet i en dansk familieklasse er overordnet set enkelt. Udgangspunktet er, at et barn mistrives i skolen, og forældrene invite… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
310 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Familieklasser i skolen - flerfamiliearbejde i teori og praksis

Flerfamiliearbejdet i en dansk familieklasse er overordnet set enkelt. Udgangspunktet er, at et barn mistrives i skolen, og forældrene inviteres ind i familieklassen for at hjælpe deres barn. Her møder de andre familier med lignende udfordringer. Familierne kan dele idéer og erfaringer og kan derved støtte deres børn i at klare sig bedre i skolekonteksten.

Flerfamiliearbejdet er på den anden side komplekst. Hvordan kan vi sikre, at barnet føler sig set, hørt og forstået? Hvordan kan vi synliggøre de krav og kontekster, barnet møder i skolen? Hvordan kan vi hjælpe forældrene til at støtte barnet i at fungere og trives i skolen? Hvordan kan børnene lære at tage medansvar for deres skolegang? Hvordan kan skolen møde forældrene respektfuldt?

Med udgangspunkt i metoder, der er udviklet af Neil Dawson og Brenda McHugh på Marlborough Family Service and Education Centre i London, og i deres egne mangeårige erfaringer giver bogens forfattere et bud på, hvordan flerfamiliearbejdet kan implementeres og udvikles i en dansk folkeskolesammenhæng.

Bogen henvender sig til familieklasselærere, lærere, undervisere og studerende ved læreruddannelsen, skoleledere og andre med interesse for og berøring med familieklasser i skolesammenhæng.

Produktdetaljer

Reference:b-9788772815039
Forfatter:Tommy Hjordt, Henriette Wilson
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET