Voldgiftsloven

NYHED! Den første kommenterede voldgiftslov i Danmark Voldgiftsloven trådte i kraft 1. juli 2005, hvilket er mere end 10 år siden. På trods af voldgiftslovens vigtighed for danske virksomheder, er der ikke tid… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
1.950 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

NYHED! Den første kommenterede voldgiftslov i Danmark

Voldgiftsloven trådte i kraft 1. juli 2005, hvilket er mere end 10 år siden. På trods af voldgiftslovens vigtighed for danske virksomheder, er der ikke tidligere udarbejdet en lovkommentar på området. Denne kommenterede voldgiftlov er derfor helt unik og den første af sin art i Danmark. 

Lovkommentaren indeholder en gennemgang og analyse af voldgiftslovens enkelte bestemmelser. Vægten er lagt på retspraksis. De enkelte paragraffer er kommenteret på baggrund af mere end 500 retsafgørelser fra særligt de tre nordiske lande Danmark, Sverige, Norge, men også England, som er en helt central jurisdiktion for voldgift. Endvidere er der henvisninger til ca. 50 danske voldgiftskendelser. 

Der er i vidt omfang anvendt citater fra afgørelsens præmisser med henblik på bedre at anskueliggøre domstolens overvejelser og for at gøre fremstillingen mere praktisk anvendelig.

Lovkommentaren er uundværlig for alle, der beskæftiger sig med voldgift.

Om forfatteren
Niels Schiersing er cand jur fra 1985 og har 20 års erfaring som partner i danske advokatfirmaer. Han er både dansk advokat og engelsk solicitor, hvilket giver ham et indgående kendskab til de to førende retssystemer på verdensplan, civil law og common law. Som medlem af Copenhagen Chambers virker Niels Schiersing som voldgiftsdommer, mediator og legal expert i nationale og internationale kommercielle voldgiftssager og voldgiftssager om investeringsbeskyttelse.

Indholdsoversigt
Forord 
Voldgiftsloven 
Indledning 
Om voldgiftslovens tilblivelse 
Kapitel 1. Almindelige bestemmelser 
Kapitel 2. Voldgiftsaftalen 
Kapitel 3. Voldgiftsrettens sammensætning 
Kapitel 4. Voldgiftsrettens kompetence 
Kapitel 5. Voldgiftsrettens sagsbehandling 
Kapitel 6. Voldgiftskendelsen og afslutning af voldgiftssagen 
Kapitel 7. Sagsomkostninger og sikkerhedsstillelse 
Kapitel 8. Tilsidesættelse af voldgiftskendelsen 
Kapitel 9. Anerkendelse og fuldbyrdelse af voldgiftskendelser 
Kapitel 10. Ikrafttrædelsesbestemmelser 
Litteratur 
Domme og kendelser 
Stikord

Produktdetaljer

Reference:b-9788757427448
Forfatter:Niels Schiersing
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET