Offentlige styringsparadigmer

Offentlige styringsparadigmer tager afsæt i og søger at kvalificere den voksende debat om forvaltningspolitik og betydningen af skiftende styringsparadigmer. Bogen giver en forskningsbaseret fremstilling a… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
220 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Offentlige styringsparadigmer tager afsæt i og søger at kvalificere den voksende debat om forvaltningspolitik og betydningen af skiftende styringsparadigmer. Bogen giver en forskningsbaseret fremstilling af en række styringsparadigmer, der har relevans i dag for den offentlige sektor.

Med styringsparadigmer menes et sammenhængende sæt af forestillinger om, hvordan den offentlige sektor kan og skal organiseres, styres og ledes. Selvom paradigmebetegnelsen ofte bruges om den dominerende måde at anskue et givet felt på, opereres der ikke med denne afgrænsning, da en af bogens hovedpointer er, at flere styringsparadigmer typisk er i spil samtidig. De kan hver især være dominerende i forskellige dele af den offentlige sektor og hos forskellige aktørgrupper. De vil ofte være i indbyrdes konkurrence om at levere legitimitet til reformtænkning og organisatorisk struktur og styringsmæssigt design. Det handler med andre ord om forståelsen af, hvad der er ønskværdig styring. 

Bogen giver et samlet og systematisk overblik over de mange konkurrerende og sameksisterende styringsparadigmer, som hver især rummer deres bud på organisering, styring og ledelse af politiske og administrative processer i den offentlige sektor.

Indhold
Forord
Kapitel 1. Indledning
Kapitel 2. Bureaukrati og professionsstyring som styringsparadigmer
Kapitel 3. New Public Management som styringsparadigme
Kapitel 4. Neo-Weberian State som styringsparadigme
Kapitel 5. Digital Era Governance som styringsparadigm
Kapitel 6. New Public Governance som styringsparadigme
Kapitel 7. Ledelse i en offentlig sektor præget af skiftende, konkurrerende og hybride styringsparadigmer
Referencer
Om forfatterne

Produktdetaljer

Reference:b-9788757438017
Forfatter:af Lotte Bøgh Andersen, Carsten Greve, Kurt Klaudi Klausen & Jacob Torfing
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET