Konkurrenceloven

Konkurrenceloven med kommentarer giver dig et gennemgribende og opdateret indblik i konkurrenceloven. Bogen er et uundværligt opslagsværk for fagfolk, der arbejder med eller ønsker at arbejde med konkurren… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
2.000 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

Konkurrenceloven med kommentarer giver dig et gennemgribende og opdateret indblik i konkurrenceloven. Bogen er et uundværligt opslagsværk for fagfolk, der arbejder med eller ønsker at arbejde med konkurrence­loven i alle dens mange facetter.

Siden 3. udgaven af kommentaren er konkurrenceloven blevet ændret fem gange. Hovedelementerne i disse lovændringer var:
  • Sænkelse af fusionstærsklerne med virkning fra den 1. oktober 2010
  • Indførelse af fængselsstraf fra den 1. marts 2013 for den, der indgår en kartelaftale
  • Indførelse af gebyrer for anmeldelse af fusioner med virkning fra den 1. august 2013
  • Omlægning den 1. juli 2015 af Konkurrencerådet til en mindre bestyrelse
  • Indførelse – ligeledes fra den 1. juli 2015 – af sektorspecifik fusionskontrol, for så vidt angår fusioner mellem erhvervsmæssige udbydere af elektroniske kommunikationsnet i Danmark
Hertil kommer et udkast til lovforslag om ændring af konkurrenceloven. Efter afslutningen af manus har erhvervsministeren den 4. oktober 2017 fremsat forslag til lov om ændring af konkurrenceloven. Lovforslaget er omtalt de relevante steder.

I modsætning til tidligere udgaver sondres der i denne 4. udgave ved omtalen af afgørelser ikke imellem, hvorvidt det er en afgørelse truffet af rådet eller af styrelsen. For at få mere plads til omtale af afgørelser mv. er det indledende afsnit om dansk konkurrencelovgivning siden 1929, som var indeholdt i de tidligere udgaver, endvidere udgået.

Som udgangspunkt omtales afgørelser, domme, lovgivning, EU-retsakter mv. fra tiden efter den 1. juli 2017 ikke.

Produktdetaljer

Reference:b-9788757440140
Forfatter:Kirsten Levinsen, Louise Kastfelt & Kristian Helge Andersen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET