Kollektivt samarbejde under kommunernes effektivisering

Det formelle omkring medindflydelse og medbestemmelse i den kommunale og regionale sektor er reguleret via det såkaldte MED-system. Her inddrages medarbejderne i ledelsens beslutningsproces. Forfatteren viser,… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
325 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Det formelle omkring medindflydelse og medbestemmelse i den kommunale og regionale sektor er reguleret via det såkaldte MED-system. Her inddrages medarbejderne i ledelsens beslutningsproces. Forfatteren viser, hvordan denne særlige form for samarbejde mellem medarbejderne og ledelsen i de danske kommuner praktiseres under rammerne med de fortsatte krav om øget effektivisering i denne sektor.

Bogen ser, desuden på hvordan samarbejdet foregår under urolige tider med konflikter, hvor fronterne trækkes op og parterne positionerer sig, samt under mere rolige tider, hvor de nære driftsforhold præger samarbejdsbilledet.   

Samarbejdssystemet er tænkt som et enhedssystem, men fungerer reelt på to niveauer: Et overordnet, politisk niveau hvor der handles strategisk, og et arbejdspladsbaseret ude i de enkelte produktionsenheder, hvor tingene praktiseres i tæt dialog mellem ledelse og medarbejdere. I forbindelse med sidstnævnte introducerer forfatteren begrebet snarrådighed, som præger dette lokale niveau. Her handles der pragmatisk og løsningsorienteret under hverdagens omskiftelige arbejdsforhold. 

Effektiviseringen udfordrer det kollektive samarbejde på de fleste niveauer, men effektiviseringen i sig selv forårsager ikke urolige tider på arbejdspladsen. Effektiviseringen kalder på både modige ledere og medarbejderrepræsentanter, for gennem et konstruktivt samarbejde at kunne kvalificere opgaveløsningen. Og bogen viser, at viljen til dette er til stede.

Indholdsoversigt
Forord 
Kapitel 1. Indledning
Kapitel 2. Et praksisteoretisk perspektiv
Kapitel 3. Analysestrategi
Kapitel 4. Reform og effektivisering i danske kommuner
Kapitel 5. Samarbejdets organisering
Kapitel 6. Grænseflader mellem samarbejde og forhandling
Kapitel 7. Velfærd under effektivisering og samarbejdet
Kapitel 8. Konklusion og perspektivering
Resume på dansk 
Abstract in English 
Litteratur

Produktdetaljer

Reference:b-9788757434057
Forfatter:Nana Wesley Hansen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET