Juridisk teori, metode og videnskab

Denne bog giver en grundlæggende indføring i juridisk teori, metode og videnskab. Bogen danner grundlag for undervisningen i faget retslære ved det juridiske studium på Aarhus Universitet, men kan i øvrigt læse…

Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
250 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Denne bog giver en grundlæggende indføring i juridisk teori, metode og videnskab. Bogen danner grundlag for undervisningen i faget retslære ved det juridiske studium på Aarhus Universitet, men kan i øvrigt læses af alle med interesse for retsvidenskabens arbejdsområde.

De behandlede emner og temaer er valgt, fordi de er af betydning på tværs af forskellige juridiske fag og discipliner. Det kan udtrykkes på den måde, at emnerne og temaerne udgør de juridiske fags almindelige del, mens de forskellige fag og discipliner udgør den specielle del.
Juridisk teori, metode og videnskab omfatter således det, der med et gammeldags udtryk kaldes retsdogmatik, hvorved traditionelt forstås en beskrivelse, fortolkning og systematisering af gældende ret.

Om forfatteren:

Jens Evald (f. 1961) er dr.jur. og professor ved Juridisk Institut, Aarhus Universitet, hvor han bl.a. underviser i retshistorie og sportsret. 


Indholdsoversigt
Kapitel 1: Om teori, metode og videnskab  
Kapitel 2: Retssystemet og retskildelæren  
Kapitel 3: Lovgivningen og lovsproget 
Kapitel 4: Lovgivningsfortolkning 
Kapitel 5: Retsprincipper, almindelige retsgrundsætninger og ”forholdets natur”
Kapitel 6: Anvendelse og fortolkning af domme
Kapitel 7: Privates praksis og sædvaner
Kapitel 8: Retspolitik i praksis
Kapitel 9: Komparativ ret
Kapitel 10: Om retsvidenskaben.

Produktdetaljer

Reference:b-9788757435603
Forfatter:Jens Evald
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET