Immanuel Kant

Immanuel Kant (1724-1804) hører ubestridt til blandt vestens vigtigste filosoffer. Allerede i sin samtid blev han anerkendt for sit bidrag til erkendelsesteori og moralfilosofi. Kants bidrag til statskundskab o… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
150 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Immanuel Kant (1724-1804) hører ubestridt til blandt vestens vigtigste filosoffer. Allerede i sin samtid blev han anerkendt for sit bidrag til erkendelsesteori og moralfilosofi. Kants bidrag til statskundskab og politisk teori er mindre kendt. Men faktisk har Kants moralfilosofi haft betydelig indflydelse på udviklingen af den nyere tids politiske teori. Blandt andet hans kategoriske imperativ og ideen om, at alle mennesker bør behandles som mål i sig selv og ikke blot som middel, henvises der ofte til. I det hele taget står Kantiansk pligtetik som det vigtigste alternativ til nytteetikken. I de senere år har der også været en eksplosiv stigning i interessen for Kants Retslære og hans politiske essays. Her er særligt hans frihedsbegreb, frihed som uafhængighed, og hans republikanske statsopfattelse centrale. 

Dette er den første bog på dansk, der fokuserer på Kants bidrag til statskundskaben, og som indeholder en introduktion til hans republikanske teori om lov og ret. Udover introduktionen til Kants moralfilosofi og retslære, indeholder bogen uddrag fra Kants egne tekster om oplysning, etik, politik og ret. 

Indholdsoversigt 
Redaktionelt forord 
Kapitel 1. Kants liv 
Kapitel 2. Centrale ideer i Kants praktiske filosofi 
Kapitel 3. Oplysningens oplysning 
Kapitel 4. Moralfilosofi 
Kapitel 5. Retslære og politisk filosofi 
Kapitel 6. Kants indflydelse og relevans 
Nøglebegreber 
Udvalgte tekster af Immanuel Kant 
Bibliografi

Produktdetaljer

Reference:b-9788757427899
Forfatter:Christian F. Rostbøll
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET