Den tredje karriere

Mere end halvdelen af de børn, som i dag fødes i den vestlige verdens højindkomstlande, forventes at blive over 100 år, og den udvikling kommer til at indebære store forandringer både for det enkelte … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
240 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Mere end halvdelen af de børn, som i dag fødes i den vestlige verdens højindkomstlande, forventes at blive over 100 år, og den udvikling kommer til at indebære store forandringer både for det enkelte menneske og for samfundet.

Vi er begyndt at indrette os på det lange liv. I brede politiske forlig er pensionsalderen i Danmark blevet knyttet til udviklingen i middellevetiden, og stadigt flere ældre planlægger en tredje karriere: Et arbejdsliv eller et livsindhold med mening, når der stemples ud fra det mere formelle arbejdsmarked.

Strukturen på arbejdsmarkedet ændrer sig hastigt, og det samme gør den enkeltes muligheder for at være med – i en høj alder, hvis man vel at mærke ønsker det. Og har helbredet til det.

Fleksibilitet, udvikling og forandring er nogle af de ord, som knytter sig til udviklingen på arbejdsmarkedet, som ridses op i bogen. Et arbejdsmarked med en løsere og mere flydende struktur.

Hvordan vil seniorerne passe ind i den udvikling? Og hvordan er deres ønsker til resten af et forhåbentligt langt, aktivt liv?

Der gives ikke generelle svar, for ældre er lige så forskellige som andre mennesker, men i denne bog fortæller 10 seniorer i portrætinterviews om deres liv samtidig med, at de giver deres faglige og personlige bud på udfordringer og muligheder i seniortilværelsen. 

Blandt de interviewede er økonomiprofessor Nina Smith, arbejdsmedicineren Bo Netterstrøm, forhenværende overvismand Christen Sørensen, tidligere næstformand i Naturklagenævnet, Inger Vaaben og psykolog og mandeekspert Svend Aage Madsen.


Indhold

Forord Bomben

1. De ældres fløjlsrevolution

2. Seniorpolitik

3. Historisk ny situation med fire generationer på arbejdspladsen

4. Sådan undgår du generationskonflikter

5. Det nye arbejdsmarked – prekariatet

6. Selvstændige seniorer

7. Når selvværdet vakler

8. Det gode seniorliv

9. Velkommen til fremtiden

Produktdetaljer

Reference:b-9788757438741
Forfatter:Gretelise Holm
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET