Den juridiske løsning

Juridiske problemstillinger skal løses ved en beslutning eller afgørelse. Det kan være i en offentlig myndighed, i en domstol eller i en voldgiftsret. Mange aktører, f.eks. borgere, virksomheder, ansa… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
175 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Juridiske problemstillinger skal løses ved en beslutning eller afgørelse. Det kan være i en offentlig myndighed, i en domstol eller i en voldgiftsret. Mange aktører, f.eks. borgere, virksomheder, ansatte i offentlige myndigheder og private virksomheder m.fl., vil ofte forholde sig til, om beslutningen er juridisk rigtig, herunder til om beslutningen kan få retlige konsekvenser. Denne bog er en introduktion til, hvorledes den juridiske tænkning om problemløsning virker. Der tales ofte om ”den juridiske metode”.

Fremstillingens formål er at skabe en grundlæggende forståelse af grundlaget for juridiske beslutninger. Hvad kan der lægges vægt på? Hvad kan der ikke lægges vægt på? Bogen er rettet til studerende, der endnu ikke har kendskab til juridiske fagdiscipliner, hvorfor den tilstræber i et enkelt sprog at introducere juridiske begreber, grundlæggende juridiske tankeprocesser og juridisk kildemateriale.

Bogen indeholder en fyldig oversigt over digitale platforme med relevant materiale.Fremstillingen er koncentreret med henblik på at begrænse sidetallet. Der erkun i ganske beskedent omfang henvist til domme mv. henset til, at målgruppen forudsættes at være ”forudsætningsløse” og derfor ikke umiddelbart kan supplere teksten med egne undersøgelser. Bogen omfatter dog internationale kilder. 
Indholdsoversigt
Kapitel 1. Ret, regler og metode
Kapitel 2. Loven
Kapitel 3. EU-ret og international ret
Kapitel 4. Lovfortolkning
Kapitel 5. Retspraksis
Kapitel 6. Sædvaner
Kapitel 7. Forholdets natur
Kapitel 8. Andre kildeelementer
Kapitel 9. Retsdogmatiske systematikker
Kapitel 10. Metode og opgavebesvarelse
Kildedatabaser
Retsafgørelser
Stikord

Produktdetaljer

Reference:b-9788757439182
Forfatter:Carsten Munk-Hansen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET