Den humanitære folkeret og Danmark

Der er ikke krig i Danmark. Men Danmark har over en årrække deltaget militært i en række krige og konflikter rundt om i verden – for tiden blandt andet i krigen mod ISIL i Irak og Syrien.  I Danmark møder … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
450 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 2-4 hverdage

Beskrivelse

Der er ikke krig i Danmark. Men Danmark har over en årrække deltaget militært i en række krige og konflikter rundt om i verden – for tiden blandt andet i krigen mod ISIL i Irak og Syrien. 
I Danmark møder vi i stigende grad de menneskelige omkostninger ved at deltage i krig. Det kan være mennesker, som har mistet deres barn, ægtefælle, bedste ven eller det kan være mennesker, som er blevet såret eller psykisk mærket for livet som følge af deltagelse i krige. Vi oplever også på første hånd mennesker, som flygter fra krig for at få beskyttelse og hjælp i Danmark og vi oplever mennesker, som går til danske domstolene for at få oprejsning for krigsskader. 

Den humanitære folkeret og Danmark er et autoritativt overblik over der regler der gælder under krige og konflikter. Det er regler, som sætter grænser for krigens umenneskelighed og kaos. Reglernes formål er at beskytte og sikre hjælp til ofre for krig. Bogen er skrevet på baggrund af den humanitære folkeret, menneskerettighederne og den internationale strafferet. Røde Kors er som den eneste humanitære organisation skrevet ind i den humanitære folkeret. Røde Kors har et betroet mandat til at arbejde for at beskytte og hjælpe ofre for krig og at sikre at reglerne overholdes Det er også en central del af Røde Kors mandat at udbrede kendskabet til den humanitære folkeret. Derfor er Røde Kors til stede i alle krige og konflikter og derfor udgiver vi denne bog sammen med Jurist- og Økonomforbundets forlag. 

Indholdsoversigt
Forord
Den Humanitære Folkeret og Danmark – fra Dybbøl til krigen i Syrien og Irak 
Indledning om den humanitære folkeret 
Opfyldelse af den humanitære folkeret 
Menneskerettighedernes betydning under væbnet konflikt 
Kombattantbegrebet og krigsfanger 
Beskyttelse af civilbefolkningen 
Begrænsninger i metoder og midler for lovlig krigsførelse 
Retsforfølgning af internationale forbrydelser i Danmark og ved den Internationale Straffedomstol (ICC) 
Dansk militærpersonels ansvar 
Røde Kors Anvendte forkortelser 
Juridiske betegnelser 
English summary 
Bilag 
Stikordsregister  

Produktdetaljer

Reference:b-9788757431513
Forfatter:Røde kors
Sprog:dan

Andre har også set