Danske sociale pensioner

Bogens omdrejningspunkt er danske sociale pensioner i EU-retlig og ligestillingsretlig belysning. Bogen er delt op i to dele. Første del handler om danske sociale pensioner i EU-retlig belysning, hvor forfatter… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
300 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

Bogens omdrejningspunkt er danske sociale pensioner i EU-retlig og ligestillingsretlig belysning. Bogen er delt op i to dele. Første del handler om danske sociale pensioner i EU-retlig belysning, hvor forfatteren påviser, hvordan det markedsretlige rationale i EU-retten udfordrer de nationale tilknytningskrav, der stilles i forbindelse med optjening af dansk social pension. I den forbindelse identificeres flere retlige problemstillinger i den danske lov om social pension. Bogen indeholder således omfattende analyser af samspillet mellem dansk national lovgivning og EU-ret samt retspraksis fra både det danske retssystem og EU-Domstolen. 

Anden del handler om danske sociale pensioner i ligestillingsretlig belysning, hvor forfatteren påviser, at mænd og kvinders pensionsrettigheder har udviklet sig i forskellige tempi. Mænd har været hovedpersonerne i lovgivningerne, mens kvinder har været bipersoner. Samtidig har mænd og kvinders tilknytning til arbejdsmarkedet historisk været forskellig, hvorfor der særligt i dele af det danske pensionssystem er indlejret en patriarkalsk samfundsstruktur. Kvinder har i mange år lidt og lider stadig herunder, hvilket fører til pensionsmæssige rettighedstab for kvinder sammenlignet med mænd. 

Bogen er forfatterens ph.d.-afhandling.   

Indholdsoversigt
Forord 
Kapitel 1. Introduktion til afhandlingen  
Kapitel 2. Historisk udvikling af social pension – national tilknytning og ligestilling
Kapitel 3. Grænseoverskridende sociale pensioner 
Kapitel 3 a. Koordinationsforordningernes principper og retlige problemer 
Kapitel 3 b. Solidaritetsprincippet på europæisk plan 
Sammenfatning og perspektivering af kapitel 3, 3 a og 3 b  
Kapitel 4. Køn og pension i en diskriminationsretlig analyse 
Kapitel 5. Sammenfatning af afhandlingen 
Bibliografi 
Sagsregister

Produktdetaljer

Reference:b-9788757435825
Forfatter:Martine Stagelund Hvidt
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET