Dagslys i rum og bygninger

SBi-anvisning 219 er et værktøj til projekterende, der skal eftervise, at vinduer og dagslysforhold overholder myndighedskrav i Bygningsreglement 2008 og Arbejdstilsynets At-vejledning A.1.11 og A.1.2 samt DS 7… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
425 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

SBi-anvisning 219 er et værktøj til projekterende, der skal eftervise, at vinduer og dagslysforhold overholder myndighedskrav i Bygningsreglement 2008 og Arbejdstilsynets At-vejledning A.1.11 og A.1.2 samt DS 700, 2005.

Udnyttelse af dagslyset i bygninger er ud over de æstetiske og oplevelsesmæssige kvaliteter også en vigtig faktor i bestræbelserne på at reducere elforbruget til belysning. Elforbruget til belysning udgør op imod 30 % af det samlede energiforbrug både i den offentlige sektor og i privat kontor- og erhvervsbyggeri. Da elforbrug ganges med en faktor 2,5 i forhold til varmeforbrug i forbindelse med energirammeberegninger, vil en bevidst udnyttelse af dagslyset, kombineret med en effektiv lysstyring, ofte være et vigtigt led i overholdelsen af rammen.

I energiberegninger bruger man ofte dagslysfaktoren som et simpelt mål for, hvor meget dagslyset kan bidrage til at dække lysbehovet i et rum. Anvisningen indeholder en serie forudberegnede dagslysfaktorer for en række rum under givne standardforudsætninger og forskellige vinduesstørrelser. Desuden gives der en detaljeret beskrivelse af, hvordan der kan korrigeres for forhold, som afviger fra disse forudsætninger. Anvisningen kan således også bruges til at fastlægge dagslysfaktoren i et rum eller en zone, til brug for energirammeberegninger.

Produktdetaljer

Reference:b-9788756313353
Forfatter:Kjeld Johnsen, Jens Christoffersen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET