Danmarkshistorie

Danmarkshistorien udgør et centralt område i historieundervisningen med udblik til verdenshistorien. Denne udgivelse rummer særligt en introduktion til den historiske metode og afrundes med et perspektiverende … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
492,19 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Danmarkshistorien udgør et centralt område i historieundervisningen med udblik til verdenshistorien. Denne udgivelse rummer særligt en introduktion til den historiske metode og afrundes med et perspektiverende udblik om den postmoderne udfording - eller hvad man skal eller kan bruge historie til. Både indledning og udblik kan med fordel bruges sideløbende med forløb i danmarkshistorie for at etablere en bevidsthed om historiefagets særkende. 

20 kapitler fremstiller en danmarkshistorie fra Danmarks oldtid og jernalder til globalisering ogindvandrerdebat i 00’erne. Der er kilder til alle kapitler.Fremstillingen er båret af gode fortællinger, så eleverne nemmere kan huske periodernes særkende.EU-stoffet handler om betydningen af Danmarks optagelse fremfor EU’s institutioner.Et særligt kapitel om Danmark og Østeuropa giver nye vinkler til undervisningen i den koldekrig.Danmarks oldtid og jernalder er udførligt fremstillet – også fordi fortællingen om Danmarks tilblivelsekan give gode diskussioner om historikerens værksted.

Produktdetaljer

Reference:b-9788770665285
Forfatter:Martin Cleemann Rasmussen, Thomas P. Larsen, Ulrik Juel Lavtsen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET