Afrikas historie

Afrikas historie behandler mødet mellem europæere og afrikanere de seneste 600 år, fra samhandlen i 1400-tallet, over slavehandel, kolonisering og imperialisme, til afkolonisering, politiske udfordringer og … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
387,50 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Afrikas historie behandler mødet mellem europæere og afrikanere de seneste 600 år, fra samhandlen i 1400-tallet, over slavehandel, kolonisering og imperialisme, til afkolonisering, politiske udfordringer og udviklingsbistand i dag.

Det er historien om Afrika, men også historien om almenmenneskelige problemstillinger og om os selv. Skildringer af markante personligheder, heriblandt danskerne Joseph Wulff og Karen Blixen, er indarbejdet i den store fortælling om Afrika og gør sammen med et bredt udvalg af kildetekster, en rig billedside og elevaktiverende opgaver materialet vedkommende og aktuelt.

Hvert kapitel undersøger en central problemstilling vedrørende mødet mellem sorte og hvide, bl.a.:

Hvorfor ville Danmark have handelspladser på den afrikanske vestkyst?
Hvad var konsekvenserne af det hvide overherredømme?
Hvorfor står Afrika stadig overfor så mange udfordringer – hvad gik galt, og hvem har ansvaret?

Udgivelsen er skrevet til brug i historiefaget på ungdomsuddannelserne og dækker store dele af fagets kernestof på både hhx og stx samt KS på hf. Den er desuden oplagt til tværfagligt samarbejde med samfundsfag, engelsk, religion eller i AT og SO-forløb.

Forfatteren har modtaget støtte fra Danidas Oplysningsbevilling til udarbejdelse af materialet

Produktdetaljer

Reference:b-9788761680303
Forfatter:Morten Hilligsø Munk
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET