1917-91 - Russisk revolution og kold krig

Det siges, at Den Kolde Krig begyndte, da Anden Verdenskrig sluttede. Her stod USA og Rusland - dengang kaldet Sovjetunionen - som de store vindere af krigen. De havde sammen besejret Hitlers Tyskland. Da de fæ… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
271,88 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Det siges, at Den Kolde Krig begyndte, da Anden Verdenskrig sluttede. Her stod USA og Rusland - dengang kaldet Sovjetunionen - som de store vindere af krigen. De havde sammen besejret Hitlers Tyskland. Da de fælles fjender var besejret, blev USA?s og Sovjetunionens forskelle tydelige. USA var et demokrati med rettigheder og frihed. Sovjetunionen var et diktatur med undertrykkelse og overvågning.

Det var to vidt forskellige ideologier. Forskellene havde eksisteret siden den russiske revolution i 1917. Her kom kommunisterne til magten, og trak Rusland ud af Første Verdenskrig, hvor russerne havde været i alliance med USA, Frankrig og Storbritannien. Disse lande følte sig groft svigtet af Rusland, og forsøgte at få kommunisterne fjernet fra magten, så Rusland kunne genindtræde i krigen. Den indblanding har russerne aldrig glemt. Mistro over for hinanden var allerede til stede, inden Anden Verdenskrig brød ud.

Den Kolde Krig sluttede i 1991, men flere eksperter mener i dag, at den er vendt tilbage, fordi forholdet mellem Rusland og Vesten er blevet dårligt. For at forstå, hvorfor vi - måske - befinder os i en ny kold krig, skal man forstå Den Kolde Krig fra den russiske revolution i 1917 til kommunismens sammenbrud i 1991.

I serien "Punkt på tidslinjen" får de ældste elever i grundskolen en kronologisk, men også tematisk gennemgang af Den Kolde Krigs vigtigste begivenheder.

Elevspørgsmål og problemstillinger tager udgangspunkt i Fælles Mål med fokus på, at eleverne selv tager stilling.

Bogen ønsker at give eleverne en forståelse af, hvilken betydning Den Kolde Krig har haft for Europa og Verden i dag, samt hvilke konsekvenser en potentiel ny kold krig kan få for fremtiden.

Produktdetaljer

Reference:b-9788723517104
Forfatter:René Bank Isager
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET