Vi, der er færinger

 Et ørige i Nordatlanten hvor naturen og kulturen er vævet sammen, og hvor tradition og modernitet lever sammen på smukkeste vis.Over 22.000 privatbiler triller i dag rundt på de forblæste klippeøer, på et… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
349,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

 Et ørige i Nordatlanten hvor naturen og kulturen er vævet sammen, og hvor tradition og modernitet lever sammen på smukkeste vis.
Over 22.000 privatbiler triller i dag rundt på de forblæste klippeøer, på et vejnet, der ikke fås bedre ret mange steder og med et finmasket net af tunneller der binder øerne sammen.
Fiskeindustrien udgør mere end 95 pct. af eksporten, men Færøerne er i dag meget mere end fiskeri, det er et rigt og nuanceret kultursamfund med en overvældende natur, hvis lige ikke findes andre steder i Norden.
Dagbladet Børsens tidligere chefredaktør, Jan Cortzen, har skrevet den rigt illustrerede bog. Han kalder selv sin bog ”Vi der er færinger”. For det er færingerne selv, der fører ordet i fortællingen  om det samfund, de har bygget op.
I bogen samtaler Cortzen med samtlige nøglepersoner i det moderne færøske samfund. Især fiskeindustrien med laksen spiller selvsagt en dominerende rolle.  Desuden er der øjeåbnende kapitler om turismen, om luftfart, olieindustri, om færøske iværksættere, om stærke færøske kvinder, om et rigt varieret kulturliv og om kirkelivet og ikke mindst om de politiske strømninger og partier, der – demokratisk – har præget den forandringsproces, som Færøerne har gennemlevet over de sidste 50 år.
Bogen er fornemt og rigt illustreret.

Produktdetaljer

Reference:b-9788770705523
Forfatter:Jan Cortzen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET