Til dannelse eller nytte?

Viden er blevet til en vare, og uddannelse til et konkurrenceparameter. Til dannelse eller nytte? handler om, hvordan internationale forestillinger om vidensøkonomi påvirker uddannelserne i kølvandet på den såk… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
249 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Viden er blevet til en vare, og uddannelse til et konkurrenceparameter. Til dannelse eller nytte? handler om, hvordan internationale forestillinger om vidensøkonomi påvirker uddannelserne i kølvandet på den såkaldte Bologna-­proces.

Forfatterne er Hanne Leth Andersen, rektor på Roskilde Universitet (RUC), og konsulent Jens Christian Jacobsen, tidl. centerleder på Københavns Universitet og lektor på UCC. 

I bogen diskuterer de, om det øgede fokus på erhvervslivet og den enkeltes employability kan forklare, at man på de videregående uddannelser indfører nye kursusforløb, nye styrings­modeller og nye udviklingsstrategier? Hvad betyder det for samfundet, for undervisere og studerende, at markedet kommer til at afgøre, hvordan undervisningen skrues sammen, og hvor længe en uddannelse skal vare?

Bogen giver en fremstilling af de seneste års uddannelsespolitiske udvikling på især danske universiteter og diskuterer, hvordan vidensøkonomien skaber forandringer i politikken, i organiseringen og i undervisningen.

En bog til ledere i universitetsverdenen, universitets- og folketingspolitikere samt ikke mindst alle forskere, undervisere og studerende, der ønsker at vide mere om den politiske verden, de skal agere inden for.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771188288
Forfatter:Hanne Leth Andersen og Jens Christian Jacobsen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET