Marxisme og anarkisme

Mange steder er alternativer til kapitalismen atter til debat. I denne antologi har vi samlet en række tekster, der opridser de teoretiske forskelle på marxisme og anarkisme såvel som vigtige historiske stridsp… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
160 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

Mange steder er alternativer til kapitalismen atter til debat. I denne antologi har vi samlet en række tekster, der opridser de teoretiske forskelle på marxisme og anarkisme såvel som vigtige historiske stridspunkter og aktuelle debatter om revolutionær politik. Bogen indeholder en række tekster, der ikke tidligere er blevet udgivet på dansk. Det drejer sig blandt andet om Lenins tekst Anarkisme og socialisme, der har form af en række teser. Desuden er det værd at nævne Leon Trotskijs Råb og gevalt over Kronstadt, som beskæftiger sig med en begivenhed, der i årtier har været genstand for megen diskussion. Andre klassiske tekster, der ikke tidligere har været udgivet på dansk, er Hvordan er Makhnos tropper organiseret? af Leon Trotskij og Kommunistisk Internationale til IWW af Grigorij Sinovjev.

Dertil kommer det uddrag, vi har medtaget fra Rosa Luxemburgs Massestrejke, parti og fagforeninger. Vi har her nyoversat bogens første to kapitler, som er passende i en antologi af netop denne type.

Bogen er inddelt i fem kapitler efter emner:

 Marxisme og anarkisme fokuserer på de teoretiske brudlinjer.

 Strategi og taktik behandler spørgsmål om revolutionære kampmetoder.

 Marxisme og syndikalisme tager fat på spørgsmål om organisering.

 Kronstadt og Makhno ser nærmere på historiske myter og diskussioner.

 Anarkismens historiske praksis omhandler erfaringer fra Pariserkommunen og den spanske borgerkrig og revolution i 1930’erne.

Produktdetaljer

Reference:b-9788791834219
Forfatter:V.I. Lenin, L. Trotskij, R. Luxemburg og andre
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET