Inklusion

Inklusion er et samfundsanliggende! Det er budskabet i denne aktuelle debatbog. Bogen behandler inklusion i folkeskolen i et bredere, samfundsmæssigt perspektiv.Det handler om at inkludere alle mennesker i et g… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
249 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Inklusion er et samfundsanliggende! Det er budskabet i denne aktuelle debatbog. Bogen behandler inklusion i folkeskolen i et bredere, samfundsmæssigt perspektiv.

Det handler om at inkludere alle mennesker i et god voksenliv, både samfundsøkonomisk og rent menneskeligt. Det starter med inklusion i folkeskolen, men denne inklusion er ligesom velfærdsstaten fuld af dilemmaer. Den danske folkeskoles arbejde mod den inkluderende skole overstiger på mange måder undervisningens hidtidige udfordringer, og det der derfor på høje tid at lægge ideologierne til side og tage fat i det væsentlige. Opgaven er simpelthen for vigtig til andet.

Samfundet må i højere grad insistere på at bestemme, hvordan man på¨den enkelte skole får mulighed for at være en god, inkluderende skole. Erik Pedersen giver bl.a. disse fire konkrete råd til beslutningstagerne:

 

  • Afskaf det frie skolevalg mellem folkeskoler.
  • Nedsæt tilskuddet til private skoler.
  • Kræv inklusion med høj kvalitet af alle skoler og vær konsekvent over for skolernes ledelse.
  • Nedlæg de skoler, der ikke kan fungere.

 

Bogen gennemgår de mest overordnede samfundsspørgsmål til folkeskolens konkrete virkelighed. Bogen henvender sig særligt til lærere, pædagoger, beslutningstagere og debattører.

Erik Pedersen er centerchef for uddannelse og pædagogik i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771180763
Forfatter:Erik Pedersen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET