Hvad vil vi med universiteterne?

Universiteterne er i stigende grad blevet genstand for politiske beslutninger og uenighed. Mens nogle ser dem som en central drivkraft til at skabe konkurrencedygtige samfund i en globaliseret tidsalder, opfatt… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
49,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Universiteterne er i stigende grad blevet genstand for politiske beslutninger og uenighed. Mens nogle ser dem som en central drivkraft til at skabe konkurrencedygtige samfund i en globaliseret tidsalder, opfatter andre dem som en væsentlig bastion for fri og kritisk tænkning uden for markedets og statens kontrol. Selvom mange har en mening om universitetets rolle i det moderne samfund, er der langt fra enighed om, hvad vi egentlig skal med dem.  

I Hvad vil vi med universiteterne? gentænker Maja Horst og Alan Irwin den fastlåste debat om universiteternes rolle og fremtid. De argumenterer for, at universiteterne er og skal være en vidensbaseret forandringskraft i det moderne samfund, der sætter det i stand til at håndtere morgendagens udfordringer. Et diverst, åbent og ambitiøst universitetssystem kræver et styringssystem fri for detailstyring, en inddragende ledelsesform og en bred anerkendelse af universitetets unikke funktion som investering i den fælles fremtid.

Maja Horst (f. 1969) er professor i forskningskommunikation og institutleder ved Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet. Hun er medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og har udgivet bøger og artikler om relationen mellem videnskab og samfund.

Alan Irwin (f. 1955) er professor ved Institut for Organisation på Copenhagen Busines School og vice president for Entrepreneurship & Innovation samme sted. Han har tidligere været professor of Science and Technology Policy ved University of Liverpool og var i perioden 2007-14 forskningsdekan på CBS.

Produktdetaljer

Reference:b-9788775145782
Forfatter:Maja Horst og Alan Irwin
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET