Fremtidens stormagter

-BRIK er blevet et buzzword blandt investorer, meningsdannere og beslutningstagere. Det henviser til verdensøkonomiens nye 'fabulous four"; Brasilien, Rusland, Indien og Kina.Begrebet BRIK blev oprindeligt lanc… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
248 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

-BRIK er blevet et buzzword blandt investorer, meningsdannere og beslutningstagere. Det henviser til verdensøkonomiens nye 'fabulous four"; Brasilien, Rusland, Indien og Kina.
Begrebet BRIK blev oprindeligt lanceret af finanshuset Goldman Sachs for at skubbe til den lidt hensygnende investeringslyst oven på terrorangrebet mod USA 11. september 2001 ved at forudsige, at BRIK vil overhale de gamle G8-stater i 2050.
Selv om de fire BRIK-stormagter er yderst forskellige, har de alle med stort held fulgt en eksportorienteret globaliseringsstrategi gennem de seneste årtier.
Denne antologi underkaster hver enkelt BRIK-land en nærmere analyse, og som helhed bliver BRIK drøftet som koncept og magtpolitisk udfordring for USA og EU, og bogen kommer også med mulige "svar" herpå.

Produktdetaljer

Reference:b-9788779344822
Forfatter:Steen Fryda Christensen, Jørgen Dige Pedersen, Clemens Stubbe Østergaard, Mette Skak og Stig Thøgersen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET