En lille grænsedagbog

"Det problematiske forhold til grænser begynder meget tidligt. I en ung alder. For om du kommer til at lide af grænsesygdom eller ej, handler i vid udstrækning også om held. Det afhænger af hvor du bliver født.… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
199 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

"Det problematiske forhold til grænser begynder meget tidligt. I en ung alder. For om du kommer til at lide af grænsesygdom eller ej, handler i vid udstrækning også om held. Det afhænger af hvor du bliver født. Jeg blev født i Albanien."

Da Gazmend Kapllani flygtede over grænsen fra det ludfattige, stalinistiske Albanien til Grækenland, glædede han sig til et liv i frihed og til at kunne forme sin egen fremtid. Men det var en naiv drøm. I stedet blev han den mest foragtede af alle: indvandrer, flygtning, fremmed og ubuden gæst. 

Livet i Vesten var ikke fyldt med guld i gaderne og villige kvinder i sengene, men med underbetalt arbejde, ydmygelser og ensomhed. Med skæv, sort humor og befriende selvironi beretter Kapllani om flugten, opholdet i flygtningelejren og de mennesker, han delte skæbne med. Ind imellem standser han op og overvejer de vilkår, som altid er indvandrerens, hvordan det er at være født på den forkerte side af grænsen, og hvad der sker med én, når man krydser grænser – både de fysiske og de kulturelle. 

En morsom, gribende og tankevækkende beretning om den drøm om et bedre liv på den anden side af grænsen, som millioner af mennesker verden over deler på tværs af nationalitet, religion og køn.

"Et intenst og gribende blik ind i immigranternes komplekse liv.”- Financial Times 

"Bogen beskriver med befriende humor og usentimental ærlighed immigrantens stenede vej til et nyt liv og en ny identitet."- The Independent

Anmeldelse i Fyens Stiftstidende
af Peter Hagmund d. 14-02-11
En skide albaner 4 af 6 stjerner

Interview i Kristeligt Dagblad 
af Julie Hansen d. 01-02-11
At lide af grænsesyndrom 

Anmeldelse i Jyllands Posten 
af Dennis Nørmark d. 31-01-11
Den evige immigrant 
4 af 6 stjerner

Interview i Politiken
af Poul Aarøe Pedersen d. 29-01-11
Det eneste, vi bør være bange for, er vores frygt 

Anmeldelse i Weekendavisen
af Adam Holm d. 28-01-11
Grænseløst begrænset 

Produktdetaljer

Reference:b-9788790333362
Forfatter:Gazmend Kapllani
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET