Kampen om ungdomshuset

Når politisk vold betaler sig Bogen om ungdomshuskonflikten dokumenterer, hvordan politisk vold og uro nogle gange kan gavne de protesterendes sag, selv i et demokrati som Danmark. Bogen går tæ… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
299 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Når politisk vold betaler sig
Bogen om ungdomshuskonflikten dokumenterer, hvordan politisk vold og uro nogle gange kan gavne de protesterendes sag, selv i et demokrati som Danmark. Bogen går tæt på de voldsomme optøjer i marts 2007 og viser med hidtil uset statistik, at især de voldelige protester fremmede mediernes omtale.
Bogen viser desuden, at det var en fejlslagen dialog mellem myndighederne og københavnske alternativmiljøer, der udløste urolighederne, som var blandt de mest voldsomme i nyere danmarkshistorie.
Forfatterne påpeger, at historien truer med at gentage sig, særligt i de tilbagevendende sammenstød mellem politi og unge med indvandrerbaggrund samt ikke mindst i striden om Christiania, hvor en afgørende dom venter 26. maj. Herudover rummer bogen en grundig gennemgang af bl.a. dansk politis oprustning og indsats mod demonstranter, aktivisternes brug af nye informationsteknologier som sms til koordination af gadekampe, en analyse af overborgmester Ritt Bjerregaards håndtering af ungdomshussagen og mediernes dækning af konflikten samt interviews med aktivister.
Redigeret af sociolog og ph.d. René Karpantschof og journalist Martin Lindblom, redaktør på internetportalen modkraft.dk. Begge har som tidligere BZ’ere et indgående kendskab til Ungdomshusets historie og miljøet omkring det.
Bogens bidragsydere er universitetsforskere samt andre med særlig viden på feltet. Bogen er rigt illustreret med pressefotografier af de dramatiske begivenheder.

Produktdetaljer

Reference:b-9788778877819
Forfatter:Martin Lindblom og René Karpatschof (red.)
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET