SØREN KIERKEGAARD Efterskrift til de filosofiske smuler, ved Jens Staubrand

Efterskrift til de filosofiske smuler er et af forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaards (1813-1855) centrale religiøs-filosofiske værker.   Vi møder Kierkegaard i et skarpt opgør med den tyske fil… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
300 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Efterskrift til de filosofiske smuler er et af forfatteren og filosoffen Søren Kierkegaards (1813-1855) centrale religiøs-filosofiske værker.
   Vi møder Kierkegaard i et skarpt opgør med den tyske filosof Georg Wilhelm Friedrich Hegels (1770-1831) systemtænkning. Vi præsenteres for Kierkegaards to former for religiøsitet: Henholdsvis A og B, og man finder Kierkegaards analyse af muligheden for en evig saglighed - og det modsatte, samt en analyse af f.eks. forskellen mellem ironi og humor.
   Det er her i bogen at Kierkegaard fortæller hvordan han i Frederiksberg Have ved København, mens han røg et cigarer, besluttede at han ville være forfatter. Herudover tilkendegiver Kierkegaard i bogen at det er ham der er forfatter til de pseudonyme skrifter, som f.eks. hovedværket Enten-Eller (1843) og Stadier på livets vej (1845).
   Jens Staubrand, forfatter og filosof, mag.art., har dramatiseret Søren Kierkegaard og Regine Olsens kærlighedshistorie og produceret og instrueret en lang række musikledsagede Søren Kierkegaard-oplæsningsforestillinger i Danmark og i en række europæiske lande.
   Endvidere har han, udover denne bog, udgivet en lang række Søren Kierkegaard-bøger, blandt andre: Søren Kierkegaard: Abraham's frygt og bæven, Søren Kierkegaard: Angst, Kierkegaard: Filosofiske smuler eller en lille smule filosofi, Kierkegaard: Kærlighedens Gerninger, Kierkegaard: Mozarts Figaros Bryllup, Tryllefløjten og Don Juan, Kierkegaard: Min Regine! Søren Kierkegaard og Regine Olsen – en kærlighedshistorie, Kierkegaard: Breve og Notater fra Berlin, samt den dansk-engelske: Søren Kierkegaard’s kamp for livet på Frederiks Hospital i København | Søren Kierkegaard’s struggle to live at Frederiks Hospital in Copenhagen.

Produktdetaljer

Reference:b-9788792510204
Forfatter:Søren Kierkegaard; Jens Staubrand
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET