Johannes Sløk - 100 år

Danmarks første professor i idéhistorie, Johannes Sløk (1916 – 2001) var kendt   som umådeligt begavet, en forbilledlig formidler, en konfrontatorisk debattør og et uhyre sammensat menneske. I offen… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
249 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 2-4 hverdage

Beskrivelse

Danmarks første professor i idéhistorie, Johannes Sløk (1916 – 2001) var kendt   som umådeligt begavet, en forbilledlig formidler, en konfrontatorisk debattør og et uhyre sammensat menneske. 
I offentligheden var hans bøger højt feterede for deres indsigter og tilgængelighed, mens han på universitetet var kendt som en virtuos forelæser og til tider kværulantisk professor. 
Sløk selv, skrev vedholdende om vigtigheden af at forsøge at forstå en filosof eller forfatter   gennem en læsning af det samlede forfatterskab – aldrig et enkelt værk. Han havde blik for, at en livsproduktion af tanker aldrig bevæger sig i en ret linje, men forgrener sig, forknudrer, og slår rødder et utal af steder. Han efterlod mere end 50 udgivelser og oversættelser, der ifølge ham selv alle kunne henføres til hans idéhistoriske treenighed om mennesket, verden og Gud.   
Denne antologi har til formål at præsentere forskellige perspektiver på Sløks tænkning og arbejde. 
Vi har bedt en række idéhistorikere, filosoffer og teologer om at skrive deres historie om Sløk som menneske og tænker. 
Det er der kommet en række meget forskellige og særdeles personlige artikler ud af. Det har aldrig være hensigten at lave et ensidigt hyldestskrift om Sløk. Noget han øjensynligt ville have modsat sig på det kraftigste. Samtlige bidragydere peger på kompleksiteten, kontroverserne, sammensatheden og paradokserne, der omgav Sløk som menneske og tænker. Det kan være svært at skille det ene fra det andet, men vi har bestræbt os på at fokusere på de idehistoriske og filosofiske   kompleksiteter og ikke de menneskelige kontroverser, som også fyldte en stor del af hans liv. Vi har valgt at bibeholde de personlige præg og stilistiske udtryk som hver forfatter har præsenteret os for. Samlet set fremstår et billede af et menneske og en tænker, som den dag i dag giver anledning til granskning og forundring over de mange facetter og paradokser.

Produktdetaljer

Reference:b-9788791041204
Forfatter:Jakob Bek Thomsen, Hans-Jørgen Schanz, Peter Aaboe Sørensen (red.)
Sprog:dan

Andre har også set