Common Sense

Revolutioner kræver revolutionære tænkere og intellektuelle inspiratorer. Sådan en tænker var Thomas Paine, der mere end nogen anden filosof har sat sit klare aftryk på to af den vestlige histories største samf… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
149,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Revolutioner kræver revolutionære tænkere og intellektuelle inspiratorer. Sådan en tænker var Thomas Paine, der mere end nogen anden filosof har sat sit klare aftryk på to af den vestlige histories største samfundsomvæltninger.

Common sense er en lille bog af verdenshistorisk betydning skrevet af den britiske filosof og politiske tænker Thomas Paine lige ved begyndelsen af den amerikanske revolution i 1776. På den tid vidste de amerikanske læsere ikke, hvem der havde skrevet det provokerende skrift, der kom til at spille en enorm rolle i både den amerikanske og senere den franske revolution. På bogen stod der blot, at den var ”skrevet af en englænder”. Bogen blev en øjeblikkelig succes på grund af dens radikale og skarpe retoriske kritik af den engelske kolonimagts krav på det amerikanske kontinent og ikke mindst på grund af tekstens lidenskabelige stil.

♥♥♥♥♥♥ - Politiken

Om forfatteren
Thomas Paine skrev Common sense i en ligefrem tone, som folk kunne forstå og leverede med bogen de argumenter for både økonomisk og politisk amerikansk frihed, som den revolutionære bevægelse havde behov for.

Produktdetaljer

Reference:b-9788775145355
Forfatter:Thomas Paine
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET