Fagdidaktik i samfundsfag

Bogen er skrevet til undervisningen i samfundsfag i grundskolen og på ungdomsuddannelserne og analyserer fagets formål og didaktiske formåen. Gennem historiske analyser af fagets folkeskolehistorie og… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
249 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Bogen er skrevet til undervisningen i samfundsfag i grundskolen og på ungdomsuddannelserne og analyserer fagets formål og didaktiske formåen. 

Gennem historiske analyser af fagets folkeskolehistorie og gymnasiehistorie indkredser forfatterne samfundsfags grundlæggende formål og indhold, som har varieret over tid og skoleform. På trods af variationen viser forfatterne, hvordan faget indeholder fire typer, som i praksis altid er til stede i det ene eller andet blandingsforhold:
  •  Samfundsfag som samtale/livsverden
  • Samfundsfag som faglige metoder
  • Samfundsfag som indhold i form af samfundsmæssige processer og strukturer
  • Samfundsfag som videnskabsdiscipliner. 
Hver type diskuteres i forhold til fagets dannelses- og kompetencemål.

Bogen giver også et udblik til samfundsfag i de nordiske lande og i Tyskland. Didaktisk-metodiske spørgsmål behandles ligeledes i bogen, herunder spørgsmål om aktualitet, tematisk tilrette­læggelse og induktiv undervisning, som spiller en stor rolle i faget. 

Endelig lægges der stor vægt på skrivning i samfundsfag. Forfatterne slutter derfor bogen af med en introduktion til forståelse af de forskellige skriftlige eksamensgenrer.

Bogen indgår i serien Didaktik, der er målrettet grundskolen og ungdomsuddannelserne. Alle bøger i serien går praktisk til værks, er fyldt med øvelser og baseret på den nyeste forskning inden for området.

Torben Spanget Christensen er lektor i samfundsfagsdidaktik på Institut for Kulturvidenskaber på SDU.
Anders Stig Christensen er ph.d.-stipendiat på Institut for Kulturvidenskaber på SDU og lektor i samfundsfag på læreruddannelsen på UCL.
Jesper Krarup er lektor i samfundsfag og dansk på Høje-Taastrup Gymnasium og master i gymnasiepædagogik fra SDU.
Trine Søndergaard Paludan er lektor i samfundsfag og dansk på Maribo Gymnasium og master i gymnasiepædagogik fra SDU.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771185751
Forfatter:Torben Spanget Christensen (red.)
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET