Danskere i tropisk Afrika

Igennem næsten fire århundreder har tusindvis af danskere arbejdet i tropisk Afrika, som har brændt sig ind i disse danskeres sind. Hvad drev  dem – og hvad drev de det til? Nogle få rager højt op. Dem han… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
239 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Igennem næsten fire århundreder har tusindvis af danskere arbejdet i tropisk Afrika, som har brændt sig ind i disse danskeres sind. Hvad drev  dem – og
hvad drev de det til? Nogle få rager højt op. Dem handler denne bog om.
    Det Afrika, de har oplevet, har spændt vidt: Fra slavehandleren Rømer på Guldkysten i 1700-tallet, over danske officerer i Kong Leopolds Congo, sønderjyden i tysk tjeneste under den forfærdende kampagne i Tysk Østafrika under Første Verdenskrig, forfatteren Karen Blixen, og økonomen Knud Erik Svendsen, der blev ersonlig rådgiver for Tanzanias præsident, Julius Nyerere, til forretningsmanden Jan Bonde Nielsen.
    Med udgangspunkt i disse personer skildres Afrikas farverige og ofte dramatiske mangfoldighed og de meget forskellige relationer mellem afrikanere og danskere.
    Gennem beretningerne løber som rød tråd mødet mellem afrikanere og danskere; møder, som først og fremmest har været påvirkede af deres historiske kontekst og af danskernes ærinde. Slavehandlerens syn på afrikaneren som en vare blev efter mange år afløst af missionærens oplevelse af afrikaneren som medmenneske, og det var med til at bane vejen for vore dages ligeværdige relationer mellem afrikanere og danskere.

Produktdetaljer

Reference:b-9788779559271
Forfatter:Klaus Winkel
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET