3-binds-værk om slægten Langschädel

Efternavnet Langschädel kan spores flere hundrede år tilbage. Det ved danske Sven Erik Langscheidel Rasmussen om nogen efter at have brugt 11 år på at slægtsforske i sit mellemnavn. Det har bragt ham vidt omkri… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
2.250 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Efternavnet Langschädel kan spores flere hundrede år tilbage. Det ved danske Sven Erik Langscheidel Rasmussen om nogen efter at have brugt 11 år på at slægtsforske i sit mellemnavn. Det har bragt ham vidt omkring, for det er lykkedes ham at spore navnet tilbage til blandt andet Bøhmen og Tyskland, og nu er hans studier samlet i et enestående trebindsværk, der sporer nogle linjer af Langschädel-navnet så langt tilbage som det 16. århundrede.

Sandsynligvis indvandrede den første med navnet Langschadel til Fredericia fra Bøhmen i 1760. Her er der i hvert fald noteret et bryllup i kirkebøgerne for den katolske menighed den 12. februar mellem to med efternavnene Langschadel og Starck (el. Storch), og det var den oplysning, som satte danske Sven Erik Langscheidel Rasmussen i gang med at forske i, hvor hans særprægede mellemnavn var opstået. I kirkebøgerne og andre kilder står der dog kun, at de to indvandrere til Fredericia kom fra Bøhmen, så Sven Erik Langscheidel Rasmussen begyndte sin slægtsforskning ud fra det.

”Jeg anvendte telefonbogsmetoden og skrev til ti tyske familier med efternavnet Langschädel og spurgte, om de kendte noget til deres navns oprindelse. Det var der stort set ingen, som gjorde, men en Fru Langschädel i Hamburg kunne dog fortælle, at Langschädel-familierne dér stammede fra Leipzig, men var uddøde. Senere kom jeg så i kontakt med Frank Richard Langschaedel i Regensburg, som ikke stod i telefonbogen. Han havde sin fars arierbog og oplysninger om sin familie. Familien stammede fra Leipzig og længere tilbage fra Böhmisch Kamnitz i Tjekkiet,” fortæller Sven Erik Langscheidel Rasmussen, som derfra arbejdede sig minutiøst tilbage i slægten – et arbejde, han har brugt 11 år på, og som nu har udmøntet sig i dette enestående trebindsværk om Langschädel-slægten.

Produktdetaljer

Reference:b-9788793308978
Forfatter:Sven Erik Langscheidel Rasmussen
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET