Børn i skilsmisse

Må lærere og pædagoger blande sig, når forældre skal skilles? Hvad gør man f.eks. som lærer eller pædagog, når man kan se, at en 7-7-ordning skader barnet mere, end den gavner? Eller når vreden tager overhånd, … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
229 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Må lærere og pædagoger blande sig, når forældre skal skilles? Hvad gør man f.eks. som lærer eller pædagog, når man kan se, at en 7-7-ordning skader barnet mere, end den gavner? Eller når vreden tager overhånd, og barnet er kommunikationsled mellem mor og far?

Denne letlæste guide samler eksisterende viden om emnet børn og skilsmisser og viser, hvordan de professionelle i barnets hverdag kan støtte barnet og dets forældre.

For nogle børn giver forældrenes skilsmisse anledning til lige så alvorlig en krise, som hvis der var tale om dødsfald i familien. Den krise bringer barnet med sig i dagtilbud og skole, og derfor er det vigtigt, at pædagoger og lærere er klædt på til at håndtere og rumme barnets sorg.

At leve op til det ansvar forudsætter en tæt tilknytning til børnene, men også tillid og åbenhed i relationen til forældrene. Bogen gennemgår tilgange til det pædagogiske arbejde med familier i skilsmisse og opridser den psykologiske baggrund for børnenes reaktioner. De vigtigste regler i familieansvarsloven præsenteres, og en række eksempler peger på de mange dilemmaer, der kan opstå i samarbejdet med skilte forældre, når deres ønsker og rettigheder støder sammen med børnenes behov.

John Aasted Halse er børnepsykolog og tidligere formand for Børns Vilkår. Han er forfatter til en lang række bøger.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771187410
Forfatter:John Aasted Halse
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET