Almen didaktik

Almen didaktik giver indsigt i vigtige didaktiske temaer og problemstillinger ud fra flere forskellige perspektiver. Bogens overordnede idé er at belyse relationer mellem undervisning og læring. Samtidig lægges… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
328 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Almen didaktik giver indsigt i vigtige didaktiske temaer og problemstillinger ud fra flere forskellige perspektiver. Bogens overordnede idé er at belyse relationer mellem undervisning og læring. Samtidig lægges der op til gode diskussioner, refleksioner og selvstændig stillingtagen.
Ud fra et kritisk, kommunikativt perspektiv argumenteres for en didaktisk relationsmodel med kategorierne: formål og mål, skolen som institution og organisation, den gode lærer, elevernes mangfoldighed, undervisningens indhold og de nye undervisnings- samt evalueringsformer.
Bogens tekster er disponeret ud fra almen didaktiske faktorer, der som sådan kan danne udgangspunkt for emne-, tema- og projektarbejder samt seminariefaglige projekter, hvor der samarbejdes mellem linjefag, de pædagogiske fag og praktikforløb.
Den første tekst kan bruges som udgangspunkt for arbejdet med planlægning, gennemførelse og evaluering af praktikforløb, ligesom den sammen med bogens andre tekster kan anvendes i forberedelsen af eksamensprojekter med selvvalgte didaktiske problemfelter.
Bogens tekster kan naturligvis også læses, analyseres og diskuteres enkeltvis, fx ud fra spørgsmål som:
Hvad drejer teksten sig om?
Hvad er det, der problematiseres?
Hvordan analyseres problemet? (analyseteori, kilder/empiri)
Hvilke konklusioner drages? Er konklusionerne relevante og gyldige?
Hvad kan I som kommende lærere bruge teksternes budskaber til?

Antologien henvender sig til lærer- og meritstuderende ved seminarierne, men vil også kunne bruges mere bredt i CVU-ernes diplomuddannelser og efteruddannelser.

Indholdsfortegnelse
Forord

I: Almen didaktik:
Annalisa Tams og Bjarne Gorm Hansen: Almen didaktiske temaer og problemstillinger i et kritisk kommunikativt perspektiv

II: Formål og mål:
Ole Thyssen: Værdier og dannelse i folkeskolen
Thorkild Thejsen: Debatten om formål og mål - værdier og idealer i f

Produktdetaljer

Reference:b-9788778421814
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET