Obstetrik og gynækologi, 3. udgave

FADL’s Forlags 3. danske udgave af Lawrence Impeys populære engelske lærebog i obstetrik og gynækologi, "Obstetrics and Gynaecology", er gennemgribende revideret og tilpasset danske forhold. Dette har medført, … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
599,95 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

FADL’s Forlags 3. danske udgave af Lawrence Impeys populære engelske lærebog i obstetrik og gynækologi, "Obstetrics and Gynaecology", er gennemgribende revideret og tilpasset danske forhold. Dette har medført, at der er udeladt enkelte afsnit og tilføjet andre i forhold til den engelske original.

Bogen har en enkelt og overskuelig opbygning samt en pædagogisk tilgang til faget med konsekvent opbygning af tekstafsnit, overskuelige bokse og mange illustrationer. Dette gør bogen særligt velegnet til repetition før eksamen for den medicinstuderende.

Bogen er primært rettet mod netop medicinstuderende, men er også velegnet som et hurtigt og tilgængeligt opslagsværk for andre sundhedsprofessionelle, så som jordemødre, jordemoderstuderende, sundhedsplejersker og sygeplejersker, som tager sig af gravide og gynækologiske patienter. Obstetrik og gynækologi præges af lokale traditioner og af landets lovgivning, især på områder som reproduktion og svangreomsorg. På hospitalerne kan udredning og behandlingsstrategier inden for bogens emner variere fra afdeling til afdeling. Derfor kan bogen med fordel suppleres af guidelines, lokale instrukser og andre lærebøger.

For den interesserede læser er der enkelte henvisninger til guidelines fra DSOG (www.dsog.dk), som løbende revideres og opdateres. Der er bibeholdt flere af de engelske termer, da mange af de dagligt anvendte forkortelser, især inden for obstetrik (f.eks. IUGR, SGA, FHR), er engelske forkortelser, og kendskab til engelsk terminologi er påkrævet ved litteratursøgning.

Tilhørende denne 3. udgave er et gynækologisk og obstetrisk journalkoncept. Disse opridser de vigtigste emner til den gynækologiske og obstetriske undersøgelse, og de er velegnet til en fast plads i kittellommen.

Oversættelsen og bearbejdelsen til danske forhold er udført af:

Lisbeth Nilas, professor, dr.med. ved Københavns Universitet, Overlæge ved Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, Hvidovre Hospital.

Tom Weber, obstetrisk overlæge på Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, Hvidovre Hospital siden 1985. Dr.med. fra Københavns Universitet og censor i gynækologi og obstetrik ved de danske universiteter.

Pernille Fog Svendsen, speciallæge i Gynækologi og obstetrik, dr.med. ved Københavns Universitet. Afdelingslæge på Gynækologisk-Obstetrisk afdeling, Herlev Hospital.

Kristine Juul Hare, overlæge ved Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling, Hvidovre Hospital, ph.d. fra Københavns Universitet 2010.

Produktdetaljer

Reference:b-9788777498671
Forfatter:Lawrence Impey og Tim Child
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET