Køn og kultur i psykologien

Bogen indeholder tre hovedemner: · Ny viden om køn og kultur. Præsentation af nye værktøjer til at tænke om køn, kultur og psykologi· Alternative måder at bedrive psykologisk forskning og praksis på. Præse… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
199 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

Bogen indeholder tre hovedemner: 

· Ny viden om køn og kultur. Præsentation af nye værktøjer til at tænke om køn, kultur og psykologi
· Alternative måder at bedrive psykologisk forskning og praksis på. Præsentation af forskning i centrale spørgsmål inden for psykologisk teoridannelse om køn og kultur.
· Nye måder at forholde sig til psykologisk viden på. Præsentation af forskningsprojekter, der illustrerer nyskabende metoder og teorier. 

I behandlingen af emnerne gøres brug af områder inden for psykologifaget som feministisk psykologi, sociokulturel psykologi/kulturpsykologi, diskursiv psykologi, retorisk psykologi, poststrukturalistisk psykologi, og kritisk psykologihistorie.

Forfatterne giver praksiseksempler bl.a. inden for områder som drenges og pigers udvikling, ulighed og identitet hos heteroseksuelle par, seksuel tvang i heteroseksuelle møder, spiseforstyrrelser hos kvinder og psykiske lidelser. 

Køn og kultur i psykologien henvender sig til studerende på professionshøjskoler, universiteter og psykoterapiuddannelser samt til forskere og alle andre, der interesserer sig for køn og psykologi. Bogen kan desuden have interesse for praktiserende psykologer.

Produktdetaljer

Reference:b-9788777067327
Forfatter:Eva Magnusson, Jeanne Marecek
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET