Fagdidaktik i teater og drama

Bogen giver dig en teoretisk og praktisk indføring i dramafagets metoder på grundskolens øverste klassetrin og på ungdomsuddannelserne. Den viser både, hvordan man får en god praksis i drama som selvstændigt fa… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
249 kr.
Bestillingsvare 3-7 hverdage

Beskrivelse

Bogen giver dig en teoretisk og praktisk indføring i dramafagets metoder på grundskolens øverste klassetrin og på ungdomsuddannelserne.

Den viser både, hvordan man får en god praksis i drama som selvstændigt fag, og hvordan andre fag kan inddrage dramaøvelser på en konstruktiv måde.

Forfatterne giver fire eksempler på konkrete forløb, som kan inddrages i undervisningen:
  • Et forløb i improvisation, hvor eleverne bliver fortrolige med at spille teater.
  • Et forløb i procesdrama, hvor eleverne aktivt er med til at skabe fiktionen.
  • Et forløb i forumteater, hvor eleverne lærer at bruge dramametoder til konfliktløsning.
  • Et forløb i kompositorisk metode og devising, hvor eleverne får lov til at eksperimentere med teatrets form.
Hanne Kirk er cand.mag. i dramaturgi og historie. Hun underviser i drama og teater på læreruddannelsen ved Den Frie Lærerskole i Ollerup. Ida Krøgholt er ph.d. i dramapædagogik og lektor ved Aarhus Universitet. Herudover bidrager Johanne Winding Nordestgaard, dramalærer på Egaa Gymnasium, og teaterunderviser Astrid Guldhammer.

Bogen er en del af Frydenlunds didaktikserie; forskningsbaserede praksisbøger til lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne samt lærerstuderende. Bøgerne går praktisk til værks, er fyldt med eksempler og øvelser og er baseret på den nyeste forskning inden for området.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771188189
Forfatter:Hanne Kirk og Ida Krøgholt
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET