Du skal se dit land fra Vejrhøj, før du dør

‘Teologi i versform’ kalder Hans Anker Jørgensen sine salmer. I fire årtier har han formidlet kristendom gennem sine salmer og været en af drivkræfterne i fornyelsen af dansk salmesang; bl.a. med ‘Når jeg er … Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
198 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 2-4 hverdage

Beskrivelse

‘Teologi i versform’ kalder Hans Anker Jørgensen sine salmer. I fire årtier har han formidlet kristendom gennem sine salmer og været en af drivkræfterne i fornyelsen af dansk salmesang; bl.a. med ‘Når jeg er træt og trist’, ‘Du, som gir os liv og gør os glade’ og ‘Hvad er det at møde den opstandne mester’. Med sine tekster har han gjort kristendommen nær og vedkommende, og han har udvidet rammerne for salmedigtning.

De er skrevet til moderne mennesker og er skrevet ind i den tid, vi lever i – med alt hvad den indebærer. Salmerne handler om politik og magt, om penge og undertrykkelse, om småbørn og arbejde, nsomhed og glæde, lyster og laster. Kristendommen er i hans salmer ikke kun en indre, akademisk disciplin, men et grundlag under hele vores tilværelse. – Og han skriver stadig!

Bogen rummer i alt 70 sange, salmer og digte. Nogle er kendte, andre er aldrig trykt før. Nogle har udviklet sig gennem årene og fået nye ord på, andre er skrevet oven på forgængernes linjer. Indimellem sange, salmer og digte er der syv essays; her sætter Hans Anker Jørgensen ord på bl.a. salmedigtning, strid Lindgren, Luther, poesi og kirke.
Og så fortæller han gavmildt om sit eget liv, der indtil videre har varet i 70 år!

Produktdetaljer

Reference:b-9788741000848
Forfatter:Hans Anker Jørgensen
Sprog:dan

Andre har også set