Tidens Detalje

Lektørudtalelse (12/39) 2 951 418 6 (V) ved Anny Skov Madsen: Anvendelse/målgruppe/niveau:Kvindeliv i 1950´erne formidlet som et dameblad fra datiden med artikler og annoncer er en letlæselig introduktion, samt… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
99 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

Lektørudtalelse (12/39) 2 951 418 6 (V) ved Anny Skov Madsen:
Anvendelse/målgruppe/niveau:
Kvindeliv i 1950´erne formidlet som et dameblad fra datiden med artikler og annoncer er en letlæselig introduktion, samtidig med at den kan bruges til opgaver fra folkeskolens overbygning. Magasinformatet appelerer til nye målgrupper.
Beskrivelse:
I stedet for en bog om 1950´erne har man lavet et let gulnet blad med en række artikler, hvor nogle kunne være skrevet dengang, mens andre fortæller om tiden fx om en husmors hverdag eller den nye teenagekultur. Der er også en brevkasse, en lille novelle, madopskrifter, mode, skønhedstips samt en række tidstypiske reklamer, der specielt henvendte sig til kvinder, så de kunne leve op til datidens kvinde- og husmoderidealer. Desuden er der citater fra populære bøger om selskabelighed skrevet af journalister. Fakta og viden om tiden er indsamlet fra mange kilder, museer, arkiver og virksomheder. Frederikke Heick er etnolog med speciale i kultur- og madhistorie.
Sammenligning:
1950´erne er velbeskrevet inden for alle emner.
Bl.a. kan nævnes J. Nielsen: Ung i 50´erne. 2002
C. Benthiem: Husmoderens køkken i 50´erne og 60´erne. 2009
og Rock´n Roll og nylon, 1999
Samlet konklusion: 1950´erne er set igennem et typisk dameblad, som var det skrevet dengang og med nogle enkelte artikler, der fortæller om tidens tendenser, er en underholdende og anderledes formidling om en tid, der også i dag i den grad tiltrækker sig opmærksomhed. Kvinden var i den grad kvindelig med pepitaternede skørter, stiletter og levede op til rollen som den perfekte værtinde, hustru og moder. 

Produktdetaljer

Reference:b-9788799197644
Forfatter:Frederikke Heick
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET