Snit

Snit - Industrialismens tøj i Danmark belyser, hvilken rolle tøj spiller i forhold til vor kulturelle arv og selvforståelse.  Antologien stiller skarpt på det 20. århundredes tøjproduktion og forbrug… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
350 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Snit - Industrialismens tøj i Danmark belyser, hvilken rolle tøj spiller i forhold til vor kulturelle arv og selvforståelse. 

Antologien stiller skarpt på det 20. århundredes tøjproduktion og forbrug i Danmark. Særlig tiden efter 2. Verdenskrig og frem til i dag er i fokus. I denne periode vokser den nationale beklædnings- og modeindustri frem og viser sig at være afgørende for ikke alene velstandsudvikling og fremkomsten af eksportindustri, men også for, at nye forbrugsmønstre og beklædningskulturer opstår.  

De enkelte artikler beskriver alt fra trendforecasting-fænomenets fremkomst over JBS’ og Salomon Davidsens respektive virksomhedshistorie til ungdomsmodens opståen, pelsindustriens udvikling og kunsthåndværkertøjets frembrud i opposition til det voksende marked for massefremstillet tøj.

Produktdetaljer

Reference:b-9788763531078
Forfatter:Solveig Hoberg, Helle Leilund, Marie Riegels Melchior og Kirsten Toftegaard (Red.)
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET