Der Architekt C.F. Hansen in Deutschland und Dänemark

Den danske arkitekt C.F. Hansen (1756-1845) er en af Nordeuropas største arkitekter. Hans arkitektur er af international karat og har haft vidtrækkende betydning for mange nutidige arkitekter, som danskerne Jør… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
229 kr.
Bestillingsvare 3-4 hverdage

Beskrivelse

Den danske arkitekt C.F. Hansen (1756-1845) er en af Nordeuropas største arkitekter. Hans arkitektur er af international karat og har haft vidtrækkende betydning for mange nutidige arkitekter, som danskerne Jørn Utzon og Henning Larsen.  

I Nordtyskland finder man en lang række bygninger tegnet af C.F. Hansen, bl.a. flere landhuse og byhuse i Altona, Slesvig, Hamburg, Holsten, Lübeck og Mecklenborg.  Nu kommer – for første gang – en omfattende, lettilgængelig og gennemillustreret guidebog, der beskriver og analyserer de i alt 78 bevarede bygninger, der tillægges C.F. Hansen. 

Cand.phil. Thomas Roland øser af sin store viden om den klassicistiske arkitekt, hans liv og levned samt klassicismen som stilperiode.  

Bogen fortæller om og viser rundt til C.F. Hansens arkitektur i Tyskland og Danmark. Den er fyldt med billeder og kort, så turen kan planlægges hjemmefra. De forskellige kortudsnit med gps-angivelser gør det nemt at finde frem til hver enkelt lokalitet.  

Thomas Roland er cand.phil. i forhistorisk arkæologi og arbejder som konsulent i Kulturarvsstyrelsen, den danske stats organisation for kulturbevarelse. Han har en lang række publikationer bag sig.

Produktdetaljer

Reference:b-9788778878618
Forfatter:Thomas Roland
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET