Slægten fra Krogstrupholm

Denne bog fortæller historien om gården Krogstrupholm i Farsø, Himmerland og om menneskene på og omkring den. Lena Krogh Bertram fortæller slægtens historie fra oldeforældrenes tid, til gårdens sidste beboer på… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
220 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Denne bog fortæller historien om gården Krogstrupholm i Farsø, Himmerland og om menneskene på og omkring den. Lena Krogh Bertram fortæller slægtens historie fra oldeforældrenes tid, til gårdens sidste beboer på Vesterårupgård døde som 98-årig i 2016. Foruden at være en smuk mindebog om en elsket slægt, er Krogstrupholm også en oplysende bog om livet i gamle dage og en skildring af et samfund, der var helt anderledes end det, vi kender i dag. Bogen er rigt illustreret.   

Uddrag af bogen  
Den 28. marts 2016 gik gårdejer Poul Krog, Vesterårupgård, Himmerland, stille bort, 14 dage før han fyldte 98 år. Poul Krog var min fars fætter, og deres mødre var søstre og stammede fra Krogstrupholm, en smuk gård ved Farsø, som i en lang årrække tilhørte mine oldeforældre, Karen og Anders Krogh Nielsen. Poul var den sidste ud af en søskendeflok på fem, Karen, den førstefødte, døde allerede som 27-årig, men de fire ugifte brødre blev alle boende på gården, til de døde. Vi kaldte dem ”Drengene”. Dér stod vi på gårdspladsen, to fætre, en kusine, min søster og jeg. Poul var blevet bisat, nu skulle vi dele boet. Det var en frisk og solrig morgen, alt lignede sig selv. Vi gik ind i stuehuset, ind i en tidslomme på over 100 år.               

Om forfatteren  
LENA KROGH BERTRAM (f. 1943) er uddannet socialrådgiver og var i 1982-88 forkvinde for forlaget og foreningen Kvindetryk. Hun har udgivet 14 digtsamlinger og 2 romaner og blander sig desuden gerne i den offentlige debat med kronikker, læserbreve og på Facebook. Hun har desuden oversat en lang række titler til dansk.

Produktdetaljer

Reference:b-9788771904772
Forfatter:Lena Krogh Bertram
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET