Skæbnesymfoni og krokodillepolka

Denne bog beskriver den store nordvestsjællandske gård Torpelunds musikkultur mellem 1880 og 1960. Christian Olsen (1881-1968), der blev født på gården og boede der det meste af sit liv, virkede i første halvd… Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
249,95 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Denne bog beskriver den store nordvestsjællandske gård Torpelunds musikkultur mellem 1880 og 1960.

Christian Olsen (1881-1968), der blev født på gården og boede der det meste af sit liv, virkede i første halvdel af 1900-tallet som musiklærer, musikudgiver, folkemindesamler og lokalhistorisk skribent. Han efterlod sig en nodesamling og et stort privatarkiv, som danner grundlag for denne bogs historiske udforskning af musikdyrkelsen på gården. Musikken som kultur bliver i bogen betragtet ud fra et musiketnologisk perspektiv, der har til formål at beskrive og karakterisere den særlige musikkultur på Torpelund, og derudover vise hvilken betydning musiklivet på gården havde for Olsen-familiens sociale og kulturelle identitet.

Musikkulturen på Torpelund sammenlignes desuden med musikkulturen i England, den offentlige symfonikoncert i Vesten samt musikmiljøet på godset Fuglsang.

Bogen er skrevet af Jens Henrik Koudal, seniorforsker, dr.phil., ved Dansk Folkemindesamling ved Nationalbiblioteket.

Produktdetaljer

Reference:b-9788793229686
Forfatter:Jens Henrik Koudal
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET