Præstegården i Danmark

Bogen handler om en vigtig side af den udvikling i kultur og samfund, som reformationen førte med sig: præstegården.Præstegården i Danmark – kultur og teologi handler om en vigtig side af den udviklin…Læs beskrivelse
Klik på billede for zoom
Antal
229 kr.
Bestillingsvare: Afsendes 3-4 hverdage

Beskrivelse

Bogen handler om en vigtig side af den udvikling i kultur og samfund, som reformationen førte med sig: præstegården.

Præstegården i Danmark – kultur og teologi handler om en vigtig side af den udvikling i kultur og samfund, som reformationen førte med sig: præstegården. Med reformationen kunne præsterne gifte sig. Dermed blev præstegården ikke kun bolig for præsten, men blev ramme om et familieliv, der forventedes at kunne være forbillede i sognet. Med tiden blev præstegårdene også åndelige kraftcentre, og præsterne fik som statsembedsmænd ansvar for en række samfundsopgaver.

Det belyses her fra forskellige vinkler: præste­gårdens kulturhistorie generelt, præste­konernes rolle, præstebilleder i litteraturen, folks forståelse af præsten mm. Det drøftes, hvor meget der er myte, og hvor meget der er realitet i det romantiske billede af livet i præstegården.

En række artikler handler om præstegårdsteologi. Et særkende for dansk teologi er, at højt kvalificeret teologi er blevet til i præste­gårdene tæt forbundet med præsternes virke i kirke og sogn.

Produktdetaljer

Reference:b-9788741000442
Forfatter:Eberhard Harbsmaeier og Niels Thomsen, red.
Sprog:dan

ANDRE HAR OGSÅ SET